Surâsul interior

Postat de in 12 January 2015


buddha

În budism se vorbește despre natura lui Buddha prezentă în fiecare dintre noi de la naștere, fiind vorba de energia vieții care aduce bucuria chiar și într-o lume plină de dificultăți și poate vindeca suferința. Această energie fizică și mentală poate fi atinsă printr-o tehnică ce utilizează energia fericirii și a iubirii ca pe un limbaj de comunicare cu organele interne ale corpului. Una dintre numeroasele discipline ale sistemului universal Tao, surâsul interior, reprezintă o puternică meditație de relaxare și de vindecare interioară. Aceasta amplifică energia organelor și glandelor, forța noastră vitală, calmează și concentrează atât inima, cât și mintea. Relaxarea profundă elimină tensiunile fizice și mentale, care pot provoca blocaje energetice și un Chi negativ. Învățând cum să surâdem organelor și glandelor din interior, întregul corp se va simți iubit și apreciat, stresul și tensiunea fiind astfel contracarate, iar fluxul de Chi din interior va începe să crească. Folosind această tehnică, practicantul învață cum să lase creierul să se odihnească atunci când nu este nevoie de el. Odată ce acesta începe să se odihnească, se eliberează de energia negativă, iar organele sunt înconjurate de Chi, energia vitală.

Originea acestei tehnici

Creatorul sistemului Tao universal, sistem din care face parte și tehnica surâsului interior, este maestrul Mantak Chia. Descendent al unei străvechi familii de taoiști, acesta a aprofundat încă din copilărie concepția taoistă asupra vieții. Măiestria sa privind aceste cunoștințe străvechi, sporită de studiul altor discipline, a condus la dezvoltarea acestui sistem atât de apreciat în toată lumea. Mantak Chia a fost inițiat în cele mai tainice învățături despre organe și glande, tehnici pentru purificarea măduvei oaselor, cunoscute sub denumirea de Nei Kungi sau tehnici pentru fortificarea și regenerarea tendoanelor, reușind într-un scurt timp să elimine blocajele fluxului energetic din propriul corp. Pentru a înțelege mai bine mecanismele energiei vindecătoare, maestrul a studiat anatomia occidentală și medicina. Folosind cunoștințele sale de taoism, combinate cu celelalte discipline, Mantak a început să predea Sistemul Tao Universal. A pregătit o serie de instructori, cărora le-a transmis învățătura sa și a fondat, în Thailanda, Centrul de Vindecare Naturistă. Sistemul conceput de acesta este atât de complex încât înțeleptul maestru estimează că vor fi necesare 35 de cărți pentru a-l acoperi în întregime. Una dintre disciplinele acestuia este cea a surâsului interior, prin care practicantul surâde diferitelor zone ale corpului (organe, glande și creier), încărcându-le cu energie pozitivă. Aceasta asigură o circulație ritmică a energiilor Yin și Yang.

Fericirea este în noi

Folosind simplul surâs pe care îl învățăm de mici copii, energia pozitivă din corp crește, ducând la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Această practică ne face mai conștienți de corpul și de ființa noastră interioară, deoarece învățăm să comunicăm cu părți specifice ale corpului, precum și cu sufletul nostru. Adesea pierdem atât de mult contactul cu propriul trup și cu emoțiile noastre, încât observăm lipsa armoniei interioare abia atunci când aceasta se manifestă deja ca o boală gravă. Practicarea zilnică a acestei tehnici ne oferă un prilej favorabil de a privi spre interiorul corpului, pentru a păstra legătura cu simțirile noastre, reușind să le stăpânim perfect. Este una dintre cele mai puternice tehnici de transformare a emoțiilor negative în emoții pozitive, ajutându-ne să trezim acel sentiment de bucurie și fericire interioară pe care îl au copiii. În societatea de azi, oamenii trăiesc într-un ritm extrem de accelerat, încercând să rezolve mai multe probleme deodată. Nu facem altceva decât să ne stresăm organele interne, care ajung să emită energie de joasă frecvență, cea care hrănește emoțiile negative. Ajungem să căutăm fericirea în exterior, mergând în parcuri, la terase, în baruri sau discoteci când, de fapt, bucuria și fericirea se află în noi.

Tehnici de activare a surâsului interior

Aceasta începe din zona ochilor și a centrului dinspre sprâncene și coboară apoi spre inimă.

1. Concentrează-te asupra centrului dintre sprâncene și imaginează-ți că te afli într-unul dintre locurile tale preferate, un loc unde să te simți în siguranță, relaxat și fericit. Amintește-ți de peisajele pe care le-ai văzut acolo, sunetele pe care le-ai auzit, aromele și mirosurile pe care le asociezi cu acel loc.

2. Imaginează-ți că una dintre persoanele preferate stă în fața ta având ochii luminoși și zâmbindu-ți cu dragoste și fericire. Surâde spre propriul chip și ridică ușor colțurile gurii. Simți cum răspunzi la surâsul acelei persoane speciale pentru tine, cum ochii surâd și se relaxează.

3. Îndreaptă-ți privirea interioară către inimă. Imaginează-ți inima ca pe un trandafir roșu care se deschide treptat. Această vizualizare va activa iubirea și focul compasiunii din inimă. Surâde către inimă până când începi să simți că și ea îți răspunde printr-un surâs.

4. Lasă energia iubitoare a inimii să radieze către plămâni, imaginându-ți că aceștia sunt niște trandafiri albi. Vei simți cum aroma îmbietoare va activa curajul din plămâni. Surâzându-le ne reglăm sistemul respirator și excretor.

5. Splina, pancreasul și stomacul corespund culorii galben a elementului pământ. Conectează-te la aceste organe și zâmbește spre ele. Elimină sentimentele de îngrijorare, expiră norul de energie bolnavă în afară.

6. Rinichii corespund culorii albastru a elementului apă. Blândețea este conținută în lumina vindecătoare. Inspiră aura albastră în rinichi și elimină prin expirație sentimentele de frică și stres.

7. Ficatul este legat de culoarea verde a elementului lemn. Bunătatea înlocuiește furia care este eliminată prin expirație. Surâzând ficatului ne reglăm sistemul muscular, tendoanele și articulațiile, dar cel mai important este că păstrăm acest laborator chimic al organismului într-o stare de funcționare optimă.

Dacă le vei mulțumi organelor tale pentru munca depusă, acestea te vor menține, la rândul lor, sănătos și fericit. Principalul scop al acestei tehnici este acela de a reuși să ne transformăm gândurile și emoțiile negative în energie pozitivă cu care să putem alimenta virtuțile. Pentru a o stăpâni, este necesară o minimă cunoaștere a organelor și glandelor, atât ca funcții, cât și ca poziționare a lor în interiorul corpului. Dar atunci când vei reuși să-i descoperi tainele, vei învăța foarte multe lucruri despre tine și despre slăbiciunile pe care le ai, dar și cum să le combați. Surâsul ne curăță și ne vindecă corpul și transformă îngrijorarea, anxietatea și depresia în claritate, comunicare și stabilitate. Emoțiile reprezintă cheia succesului și nu trebuie să încercăm să scăpăm de ele, ci să învățăm cum să le folosim în interesul nostru.

Recomanda sau printeaza acest articolFacebook Twitter StumbleUpon Email Print

Lasa un raspuns

Abonare newsletter

Ezoterism

Comentarii recente