Practica unui Bodhisattva în 37 de versete

Postat de in 29 January 2015


afis-marcus-feb151

Asociaţia Rabten Compassionate Wisdom vă invită la un nou eveniment deosebit cu tema „Practica unui Bodhisattva în 37 de versete”, prelegeri susținute de călugărul buddhist JANGCHUB PHUNTSOK.
Venerabilul Jangchub Phuntsok este pentru a patra oară în România și a primit inițierea de călugăr budist în 1994, de la Venerabilul Lati Rinpoche (care este unul dintre consilierii filozofici ai Sfinției Sale Dalai Lama). Din 1991, el studiază la Centrul de Înalte Studii Tibetane din Elveţia sub îndrumarea Venerabilului Gonsar Tulku Rinpoche. Vorbește fluent limba tibetana și și-a însușit, prin cunoaștere și experiență, multe subiecte din buddhism.

Ce este un Bodhisattva? Un Bodhisattva este o ființă care motivată de compasiune şi responsabilitatea universală a generat bodhicitta, aspirația de a realiza starea de Buddha – pentru a ajuta și elibera toate fiinţele din ciclul suferinţelor. Bodhisattva cultivă permanent o generozitate lipsită de atașamente şi așteptări, complet pur şi neîntinat se angajează în a cultiva pe deplin cele șase perfecțiuni (dăruirea, etica, entuziasmul, răbdarea, concentrarea, înțelepciunea), alături de multe alte virtuţi şi mijloace eficiente de a alina suferinţele lumii.

Evenimentul, dedicat publicului larg, vine în întâmpinarea omului modern ce caută să își dezvolte propria minte în spiritul compasiunii și înțelepciunii, în armonie cu ființele și societatea. Prelegerile sunt un prilej rar de a experimenta în direct Logica Perfectă, Etica Perfectă, Compasiunea și Înțelepciunea Perfectă ca aspecte fundamentele aflate, în viziunea buddhismului tibetan, la baza transformării individuale care să ne ajute să devenim în final fericiți, în armonie și bună înțelegere cu toate ființele.

Cei interesați de a descoperi practicile graduale ale unei ființe care aspiră la binele lumii și de cum poți păși pe această cale, sunt așteptați la acest eveniment! Oricine este binevenit, nu sunt necesare cunoștințe anterioare legate de meditație sau de Buddhism.
Prelegerile se vor ține în limba engleză cu traducere în limba română şi vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Mai multe detalii se regăsesc şi pe facebook: https://www.facebook.com/events/1582797591940299/

Programul prelegerilor:

  • Vineri – 19:00-21:00 (seară introductivă cu intrare liberă)
  • Sâmbăta și duminică – 9:00-17:00

Pe durata învățăturilor din weekend (7 și 8 feb.), taxa de participare este de 140 RON/2 zile sau 80 RON/zi. Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați să contacteze organizatorii.
Costurile de participare sunt destinate exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice şi organizatorice prilejuite de venirea invitatului în România.
Programul în weekend prevede pauze scurte la intervale regulate de timp și o pauză lungă pentru masa de prânz. Cei care vor participa la acest eveniment sunt rugați să consulte aceste recomandări. Participarea se face pe baza înscrierii prealabile, locurile fiind limitate.

Înscrieri: http://rabten.ro/inscriere-eveniment-6-8-feb-15/

Evenimentul va avea loc în zilele de 6-8 februarie 2015 la Centrul Seeds for Happinessdin Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 16, București.

Recomanda sau printeaza acest articolFacebook Twitter StumbleUpon Email Print

Lasa un raspuns

Abonare newsletter

Ezoterism

Comentarii recente