Misterul amprentei karmice

Postat de in 12 January 2015


harta astrala

Astrologia nu se rezumă la predicțiile zilnice sau anuale ale horoscopului. Descifrarea adâncurilor cerului ascunde taine aflate la granița dintre real și ireal, dintre concret și impalpabil, cel mai tulburător dintre ele fiind poate misterul amprentei karmice și al vieților anterioare. Convingerea că existența noastră nu se oprește în momentul morții e veche de când e lumea. Astrologii au căutat în hărțile astrale legi care să descifreze sensul existențelor trecute și viitoare și au făcut calcule.
Se consideră că fiecare om are în urmă cam 200 de vieți care constituie karma, adică bagajul de fapte, emoții și sentimente adunate din viețile trăite. Pentru că ele au fost și bune și rele, există o karmă negativă, a greșelilor, și una pozitivă, a faptelor bune. Aceasta este amprenta karmică, o configurație unică pentru fiecare om, resimțită în momentele critice din viață, fie ca un blocaj, o inhibiție, o teamă, fie ca un impuls energetic pozitiv, un talent, o sclipire. Amprenta karmică poate fi descifrată din astrograma natală. Harta cerului din momentul nașterii arată traseul vieților trecute, datoriile adunate și problemele pe care le mai avem de rezolvat. Semnele amprentei sunt „nodurile lunare“ care nu sunt planete ori corpuri cerești, ci puncte stabilite convențional, locurile astronomice în care orbita Lunii se intersectează cu a Pământului. Sunt așezate diametral opus pe harta bolții cerești, astfel încât există Nodul Nord care indică viitorul, obligațiile și Nodul Sud care arată existențele trecute, iar linia care le unește reprezintă Axa Dragonului sau Axa Nodurilor Lunare, care trasează drumul, menirea acestei vieți.

Regăsirile karmice

Astrologia karmică spune că până la 26 de ani omul se află sub influența vieților sale anterioare. Între 26 și 59 de ani el trebuie să rezolve problemele moștenite, înscrise în amprenta sa karmică. Teoria karmică nu oferă prea multe indicații privind „datoriile“ acumulate din viețile anterioare, în care am fost femei, bărbați, am murit bătrâni sau foarte tineri, am fost poate bogați ori săraci. De-a lungul poveștilor pe care le purtăm în destinul nostru, este posibil să reîntâlnim aceleași persoane, să urâm ori să iubim nebunește aceeași ființă. Acestea sunt „regăsirile karmice“, în care avem obligația de a repara greșeli sau de a primi recompense pentru nedreptăți pe care le-am suferit. Unele „regăsiri“ pot fi trecătoare, pot dura câteva ore sau zile, însă altele pot ține o viață întreagă. Ele au un impact emoțional profund asupra vieții actuale.

Rezonanța perfectă
Reîntâlnirile misterioase, care se produc poate o singură dată în sute de vieți, sunt „regăsirile sufletului-pereche“. Jumătatea perfectă, despărțită la începuturile omenirii, este cea pe care o căutăm în toate existențele succesive. Nimeni nu poate ști sigur cum îți recunoști sufletul-pereche. Nu există nicio indicație concretă, doar o atracție inexplicabilă, o rezonanță afectivă pe care o simți perfectă. Găsirea sufletului-pereche are un rol major în curgerea destinului. Ne poate schimba total modul de privi lumea, poate fi dureroasă sau plăcută, poate dura ani întregi sau doar câteva momente. Toate acestea sunt ipoteze despre una dintre cele mai misterioase teorii astrologice. Se spune că poate deschide poarta unei memorii în care cuvintele capătă sensuri ciudate, iar sentimentele sunt singurele pe care ni le amintim.

Nodurile lunare

La fiecare 18 ani, Nodurile revin în aceeași poziție de la naștere, iar vârstele de 18, 36, 54, 72 de ani fiecare om trece prin „puncte de încercare“, trăiește evenimente remarcabile, cotituri ale destinului. Momentele grele, de cumpănă ale vieții, sunt indicate de anii în care Nodurile Lunare sunt în poziție opusă, adică la vârstele de 9, 27,45, 63 de ani.

Mișcarea planetelor personale

O altă indicație asupra vieților anterioare este oferită de poziția retrogradă a planetelor de pe astrograma nașterii. Astronomic, nu există un „mers înapoi“ al corpurilor cerești, ci doar o mișcare aparentă când, privite de pe Terra, planetele (cu excepția Soarelui și a Lunii care nu au niciodată mers retrograd) dau impresia că „fac un ocol“, o întoarcere pe orbita circumsolară. Acest drum are o semnificație astrologică aparte, mai ales cel al planetelor personale Mercur, Venus și Marte. Ele trag un „semnal de alarmă“, deoarece comunică blocaje, piedici, întârzieri care cer eforturi deosebite pentru a fi depășite. Retrogradările celorlalte planete nu influențează direct viața particulară, ci au doar semnificație generală în previziuni. Regăsirile karmice pot fi identificate astrologic suprapunând, planetă cu planetă, astrogramele natale a două persoane. Legăturile speciale apar din așezările acestora pe harta natală. Saturn peste Lună arată că în altă existență între cei doi a fost o relație de familie, una de dragoste dacă este suprapus peste Venus, o rivalitate peste Marte, iar dacă Saturn stă peste Mercur cei doi vor fi fost frați. Suprapunerea Saturn-Soare arată că persoana regăsită a fost în altă viață bărbat față de care au rămas datorii karmice de îndeplinit.

Recomanda sau printeaza acest articolFacebook Twitter StumbleUpon Email Print

Lasa un raspuns

Abonare newsletter

Ezoterism

Comentarii recente