Misiunea bufonului între meșteșug și har

Postat de in 26 January 2015


misiunea-bufonului

Harul sau comunicarea cu animalele este considerat o magie dezgustătoare ce-i afectează pe cei cu gospodăriile necurate. Copiii nu trebuie lăsați să se joace cu animalele care încă sug, deoarece mintea unui copil poate fi invadată de visele unui animal, iar el poate îmbrățișa graiul acestora. Născut bastard, Fitz este posesor al Harului, iar istoria celor Șase Ducate consemnează că Harul nu a fost dintotdeauna o magie disprețuită, ba chiar, în anumite așezări, cei mai mulți oameni erau înzestrați cu Har, aceasta fiind sursa numelui de Sânge Străvechi folosit de ei. Capacitatea de a folosi Harul, dar și Meșteșugul reprezintă principala temă a romanului fantasy Misiunea Bufonului, ed. Nemira, prima parte a trilogiei Omul arămiu, scrisă de Robin Hobb.

Fitz, fost asasin al regelui, trăiește izolat împreună cu fiul său adoptiv, Hap, și lupul Ochi Întunecați, sub numele de Tom Badgerlock. Cândva făcuse parte dintr-un grup de asasini profesioniști, dar acum duce o viață obișnuită departe de capitală, de unde a fost nevoit să plece pentru a scăpa de o condamnare. Periodic este vizitat de Starling Birdsong, femeia menestrel, care făcea parte din trecutul său și care îl supraveghea fără ca el să știe, dar pe neașteptate va fi vizitat de Chade, maestrul care îl inițiase în meșteșugul crimei, precum și de bufon, cel care îi va cere să intre din nou în garda regală. Inițial refuză, dar apoi va primi vizita unui mesager de la castel care îl anunță că este chemat de urgență acolo. Dispariția prințului moștenitor este misiunea care îl va scoate din izolare, readucându-l la Buckkeep.

Meșteșugul este magia moștenită a dinastiei Farseer și curge cu predilecție în venele acestora. În anumite cazuri aptitudinea este latentă. În vremuri îndepărtate, maestrul Meșteșugului de la Buckkeep căuta tineri cu înclinație pe care îi încuraja să formeze grupuri care să-l slujească pe rege. Cum cei foarte pricepuți erau rari, regele Bounty a rupt practica formării grupurilor crezând că va crește puterea celor care știu să-l întrebuințeze. De aceea, pe timpul războiului celor Șase Ducate, nu existau grupuri de tineri pricepuți la Meșteșug care să ajute dinastia Farseer și să protejeze ducatul.

Recomanda sau printeaza acest articolFacebook Twitter StumbleUpon Email Print

Lasa un raspuns

Abonare newsletter

Ezoterism

Comentarii recente