Metode și tehnici de autocontrol

Postat de in 04 February 2015


Autocontrolul_pas_cu_pas_site-375x580-375x580

Evoluția spirituală se realizează prin două metode principale: a cunoaște și a face bine. Încercarea de a face bine te pune mereu în situația unui șofer ce caută intrarea în bandă. Tehnicile de meditație pot reprezinta o cale de reușită. Meditația pe frecvența undelor Alfa este principalul instrument de lucru al cărții lui Dan Seracu, Autocontrolul pas cu pas, ed. Mistica. Cunoașterea principalelor unde cerebrale: Beta (starea de veghe: 14 – 21 Hz); Alfa (starea de semisomn: 7 – 14 Hz); Teta (starea de somn: 4 – 7 Hz) și Delta(starea de somn profund: sub 4 Hz) te ajută să înveți să-ți programezi subconștientul, așa cum ai făcut de nenumărate ori în viață fără a conștientiza (să te trezești, să te îmbraci, să conduci etc.) astfel încât îți vei putea controla viața în mod conștient pentru a adormi la o anumită oră sau pentru a te trezi la orice oră, pentru a rămâne în starea de veghe sau pentru a înlătura o durere de cap, pentru a putea renunța la anumite vicii sau pentru a te vindeca pe tine și pe cei din jur.

Meditația în starea Alfa te ajută să te îndepărtezi de toate sentimentele negative care îți împovărează existența, iar gândurile care îți îmbolnăvesc mintea și corpul vor fi complet neutralizate pe măsură ce avansezi în practica meditației. „Pe măsură ce meditezi, ajungi pe niveluri tot mai profunde ale Eului tău și simți tot mai puternic pacea sufletească interioară atât de solidă, încât nu poate fi distrusă de nimic în viață.“ Activând starea Alfa, înveți meditația contemplativă, una dintre cele patru etape ale meditației: reflectivă, contemplativă, receptivă și emitivă. În cadrul meditației contemplative, deosebit de importantă este vizualizarea, precum și câteva anumite „trucuri care te vor ajuta să aprofundezi starea de meditație.

Trecerea la meditația activă include vizualizarea și fantezia, esențiale pentru creșterea capacității de clarvăzător. „Meditația activă este creativă. Ea te programează atât pe tine, cât și pe ceilalți. Poți programa chiar și evenimente! Imaginile proiectate pe ecranul tău mental sunt umbre ale unor lucruri din trecut, ale unor evenimente din viitor!“ Cu ajutorul meditației dinamice înveți să influențezi producerea unor evenimente, etapele ce trebuie parcurse, diferențele concrete dintre starea Alfa și starea Beta și metode rapide de intrare în starea Alfa.

Somnul creativ reprezintă un tărâm și un capitol deosebit de generos care ne învață că ne putem crea visele în mod conștient și astfel putem rezolva anumite probleme din viața noastră. Multe descoperiri științifice au apărut în urma unor vise, printre acestea numărându-se tabelul lui Mendeleev, mașina de cusut Singer sau teoria atomică a lui Niels Bohr. Ceea ce ne arată că soluțiile există întotdeauna la îndemâna noastră dacă învățăm să accesăm domeniul lor de manifestare.

Vei afla cu ce forță extraordinară este influențată viața noastră de cuvintele pe care le folosim zilnic și cât de importantă este puterea imaginației în activități cum ar fi încercarea de ne lăsa de fumat sau aceea de a slăbi. Nu mai este un secret că forța subconștientului poate ameliora starea de sănătate a corpului, totuși foarte puțini o folosesc, cei mai mulți privind tratamentul pe cale psihică cu scepticism. Prin exerciții de vizualizare, de întărire a aurei, de activare a chakrelor și a celui de-al șaselea simț poți să te ferești de boli și poți învăța să colaborezi cu medicul tău pentru a te vindeca mai ușor. „În Alfa orice este posibil!“ ne explică autorul. Obișnuința de a medita și de a intra frecvent în starea Alfa va elimina din gândire termenul imposibil.

Există în carte și câteva metode speciale de vindecare și programări terapeutice, dar și programări deosebite, cum ar fi alegerea partenerului de viață sau educarea copilului înainte de a se naște. În capitolele destinate tehnicilor conexe ale autocontrolului nu sunt uitate nici cristalele, tehnicile de radiestezie sau Qigong.

Recomandarea autorului este ca lectura inițială a acestei cărți să fie ca aceea a unui roman. După cristalizarea informațiilor se reia citirea și se trece la practica tehnicilor prezentate. Nu trece la capitolul următor până când nu l-ai însușit perfect pe cel anterior, iar dacă ceva nu merge bine, oprește-te. Reia mai târziu totul de unde te-ai oprit. „Nu trebuie decât să perseverezi ținând cont de cele spuse de Isaia: <<Învățați-vă să faceți binele, căutați dreptatea, ocrotiți pe cel asuprit, faceți dreptate orfanului, apărați pe văduvă>> (Isaia, I. 17)“.

Dan Seracu (1946-1999) a absolvit Facultatea de Chimie a Universității din București și s-a afirmat ca bioenergetician, chimist, pedagog și specialist în terapii alternative. În anul 1992 Universitatea din București i-a conferit titlul de doctor în chimie. A fost membru al unor organizații precum Societatea de Științe din New York, Societatea de Chimie Analitică din România, Societatea Americană de Chimie etc. A fost, de asemenea, vicepreședinte onorific al Asociației Naționale pentru Terapii Complementare din România. Printre volumele pe care le-a publicat de-a lungul carierei sale se numără Arta divinației, Enciclopedia fenomenelor paranormale și științelor oculte, Kabbala, Cristaloterapia, Pendulul magic, Astrologia Yi-Jing-ului.

Recomanda sau printeaza acest articolFacebook Twitter StumbleUpon Email Print

Lasa un raspuns

Abonare newsletter

Ezoterism

Comentarii recente