Dependent de cristale? Ești O.K.!

Postat de in 06 January 2015


 

cristaleUn celebru cristaloterapeut spunea că poți deveni dependent de cristale, că niciodată n-o să ai destule, iar unii sunt așa de dependenți de ele încât devin dealeri pentru a-și permite să-și satisfacă dorințele și pentru a-i ajuta și pe alți oameni să se lase prinși în vraja acestor minunate pietre. Dependenții de cristale sunt amuzanți, voioși, exuberanți, inteligenți, plini de compasiune, intuitivi, creativi și bucuroși să vă țină companie.
Considerate ADN-ul planetei, cristalele reprezintă tiparul chimic al acesteia și, totodată, bănci miniaturale de date. S-au format odată cu solidificarea Pământului și continuă să se metamorfozeze odată cu transformarea planetei. Reprezentând una dintre cele mai înalte forme de organizare a regnului mineral, ele conțin memoria forțelor ce au contribuit la modelarea Pământului.

Unele s-au format în urma unor procese de eroziune, altele prin topirea și recristalizarea mineralelor la temperaturi foarte mari în adâncul scoarței terestre ori s-au cimentat sub forma unor conglomerate. Pot avea diferite forme geometrice: triunghi, pătrat, dreptunghi, hexagon, romboid, paralelogram sau trapez și conțin o întreagă varietate de minerale. Indiferent de formă și structură, ele pot absorbi, conserva, concentra și emite energie, fiind o masă moleculară ce vibrează în permanență pe o anumită frecvență.
De aceea nu trebuie să te miri dacă simți o atracție inexplicabilă față de o anumită piatră prețioasă sau chiar mai multe. Este aceeași atracție pe care o ai față de natură, oameni sau hrană.

Pietrele semiprețioase au aceeași putere ca și cele prețioase. În vechime, ele erau apanajul regalității și al marii preoțimi, indicând puterea celui care le purta. Cristalele sunt decorative dar, în același timp, îmbunățesc vibrația mediului în care sunt plasate și dinamizează energia personală.

Astăzi au devenit accesibile tuturor și, înainte de a alege o bijuterie sau un obiect decorativ, este bine să știi câte ceva despre proprietățile lor energetice și să-l alegi în funcție de zodie, de starea de sănătate sau de anumite nevoi pe care le consideri prioritare. Astfel, ambra purifică spațiul, acvamarinul amplifică curajul, carneolul îmbunătățește energia personală, citrinul atrage prosperitatea, onixul conferă putere și sprijin în momentele dificile, opalul stimulează creativitatea, jaspul conferă liniște interioară, piatra lunii este piatra intuiției și a empatiei, obsidianul este protector, turmalina îmbunătățește capacitățile mentale, smithsonitul vindecă, rodonitul atrage iubirea. Sunt însă multe altele care au aceste proprietăți și nu doar pe acestea.

Datorită puterii lor, cristalele sunt folosite frecvent în terapie, în diferite ritualuri și în meditație, deoarece opresc dialogul mental și înlătură stresul. Înainte de a le folosi, este indicat să le purifici, cele mai cunoscute și simple metode fiind păstrarea lor în lumina soarelui sau într-o soluție salină.

Recomanda sau printeaza acest articol



Facebook Twitter StumbleUpon Email Print

Lasa un raspuns

Abonare newsletter

Ezoterism

Comentarii recente